15 d’abril 2010

Mercat solidari de la Federació d'entitats en el marc de les festes de Primavera

Benvolgudes amigues i amics:

Us fem arribar tota la informació del mercat solidari, projecte i com podem ajudar entre tots per fer-lo encara més gran!!!!!!

Fem barri, fem solidaritat

Ja són onze anys els que estem duent a terme una tasca que inicialment no podíem ni imaginar.

L’XIè Mercat Solidari ja torna a engrescar-nos a les ONG del barri, Associació per al Desenvolupament de la Infància d’Àfrica-ADIA, Mestres per Bòsnia i, Sant Martí amb el Sàhara a divulgar-lo i demanar la vostra inestimable participació. Sense cadascun de vosaltres (tu que m’estàs llegint), la teva generositat, el teu petit temps, la teva imaginació, la teva participació, no haguéssim aconseguit arribar fins aquí.

L’objectiu d’enguany és un somni, però que per dignitat com a individus i davant de la classe política que s’omple la boca de grans trobades i signa grans manifestos i, que en molts dels casos queden en paper mullat, nosaltres com a poble si que ho hem d’ intentar: ajudem a aconseguir el primer punt que es van proposar com “Objectius del Mil·leni” i que és l’eradicació de la fam i la pobresa al món!!!

ADIA és la destinatària i beneficiària d’aquest XIè Mercat Solidari. ADIA treballa des del 1998 aquest primer punt, en programes de suport alimentari a infants desnodrits a la regió del Tigray, al nord d’Etiòpia. A finals del 2009 podíem atendre fins a 800 nens i nenes, trimestralment dins de 4 centres de salut seguint un programa d’alimentació bàsica per a desnodrits, cosa que vàrem aconseguir entre el 94% i del 97% depenent de la zona. Tot un èxit!!! Però la crisi financera i l’increment dels costos dins dels països més pobres com Etiòpia, juntament amb el preu de la primera matèria, cereals, i la disminució de les subvencions, fan trontollar els projectes d’ADIA, però que gràcies a accions com les del Mercat Solidari, podem continuar endavant.

Com hi podem participar? Fàcil, posant-vos en contacte i a disposició amb l’organització, contactant amb en Joan d’ADIA al telèfon 649 98 47 16, però també, venint al Mercat Solidari el dematí del dia 15 de maig davant el Mercat del Clot i el dia 16 al parc del Clot, on trobaràs tómboles, jocs, actuacions, venda de material nou i segona mà i molta distracció per els infants.


Moltes gràcies per somiar amb nosaltres i donem una lliçó a les classes dominants, que “Sí”, que un món millor és possible, sense tantes grans festes ni gestos i que la gent senzilla, humil i sobretot honesta, aconsegueix compromisos amb actes solidaris de veritat.

Comissió Mercat Solidari del Clot-Camp de l’Arpa
ADIA : http://www.adia-ong.org/
Mestres per Bòsnia: http://www.mestresxbosnia.org/
Sant Martí amb el Sàhara: smsahara@gmail.com